Freyr – Nicotine Bunker

Freyr. Pressefoto av Wei Wei.
Foto: Wei Wei

Vurdering

Freyr – Nicotine Bunker 5/6Karakter 5
Svensk-islandske Freyr har tidligere gitt ut EP-en I’m Sorry, og nå er han ute med sitt første fulle album. Det har blitt en strålende samling med låter fra Freyr, gitt ut på Nettwerk.

Jammen kommer det mye bra musikk med røtter i Island for tiden! Her om dagen anmeldte vi plata til Kaktus Einarsson, og nå er altså Freyr ute med det fine albumet Nicotine Bunker.

Freyr er svensk-islandsk og har røtter i Norge, så det er trygt å si at Norden er sterkt representert her.

Freyr er svensk-islandsk og har røtter i Norge, så det er trygt å si at Norden er sterkt representert her. Samtidig synger han på engelsk og albumet er sterkt påvirket av en reise han gjorde til de nordlige delene av Amerika i 2019.

Bergtatt av storslått natur

Han dro via Seattle til Vancouver og ble bergtatt av den storslåtte naturen i området. Samtidig ble kontrasten mellom de som har mye og de som nesten ikke har noe ekstra slående i storbyene. Inntrykkene fra reisen til Nord-Amerika inspirerte de åtte sporene på albumet.

Reisen til Nord-Amerika inspirerte de åtte sporene på albumet.

Nicotine Bunker passer perfekt for alle som liker musikk i samme gate som Nick Drake, Asgeir og Sufjan Stevens. Det er folkaktig, nedpå, sommerlig og veldig fint. Grunnsteinen i musikken er basert på fingerspill på akustisk gitar, men det fylles fint ut med fin, lett perkusjon og synth her og der. Vokalen til Freyr er veldig behagelig. Den er særdeles lite påtrengende, nesten hviskende.

Tittellåten «Nicotine Bunker», handler om et rom med hippier og kunstnere som røyker rullings, drømmer stort og som innehar en kreativ galskap.

Balsam for såre ører

Den aldeles vakre «Surveilling Sky» minner ikke så rent lite om islandske Asgeir og «Permission to Lose» minner veldig om norske Kings of Convenience med sitt fine fingerspill. Også singelen «Modern Ages» er i samme musikalske landskap som de to nevnte artistene. Det er balsam for såre ører (og såre sinn).

Musikken er balsam for såre ører.

Plata avsluttes fint med instrumentalen «Departure», som selvsagt er en passende tittel for et avslutningsspor. Freyr ønsker at så mange som mulig er med på hans musikalske reise, og jeg er i hvert fall mer enn nok overbevist til at jeg gjerne blir med. Et nydelig album, rett og slett!

Hjemmesiden til Freyr.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/7vnvyrDOSQ6flmdHfwgntD» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*