Det er klart for siste delfinale i MGP 2022. Tre av de fire artistene har tidligere deltatt i konkurransen. Det er vel bare unge Sofie Fjellvang som ikke har vært med i MGP før. Artistene kommer fra litt ulike ståsteder innen musikklivet.
Sjangrene denne lørdagen er pop, elektro-pop, latino og litt pop ispedd opera og noe folkemusikk. Det er også denne lørdagen sterke vokalister som entrer scenen. Et par av dem er også høyt utdannet og sangpedagoger. En liten kuriositet er det at Alexandra Joner har tatt sangtimer hos Kim Wigaard, og den samme Kim har sunget duett med Maria Mohn i MGP 2020. Det hadde visst blitt litt moro da Kim Wigaard og Alexandra Joner avslørte for hverandre at de begge skulle være med i samme delfinale.
Alexandra Joner – Hasta la vista
Vurdering
Alexandra Joner – Hasta la vista: 3/6
Vurdering
Alexandra Joner – Hasta la vista: 3/6Alexandra Joner har nå passert tredve, men hun har vært i norsk offentlighet i lang tid likevel. Allerede som 16-åring deltok hun i dansekonkurransen «Dansefeber» på TVNorge. Etter det ble det en platedebut sammen Madcon i 2012 med singelen «Sunrise», og senere har hun kommet jevnt med et titalls singler.Hun har jobbet temmelig bredt i media som både sanger, danser og skuespiller. Det er blitt flere reality-programmer, og nå sist deltar hun i TV2s «Bloggerne.» Innimellom alt dette er hun også sysselsatt med kosmetikk og skjønnhetspleie. Vi må også ta med at hun tidligere har deltatt i Melodi Grand Prix i 2015.
Den siste singelen hun nå stiller med i Melodi Grand Prix, er «Hasta la Vista.» Det betyr «ha det», og Alexandra ønsker å si «ha det» til alle kjipe kjærester, dårlige relasjoner og ellers alt det andre negative som har vært det siste året. Hun ønsker i stedet å se frem mot det positive i 2022 og glede seg over det. For å få frem det stiller hun og danserne i kostymer som hun betegner som en fargefest. Litt hud blir det naturligvis også. Det ligger i personligheten til denne norsk-cubanske energibunten😊
Selve sangen er i stilen latino-pop. Den har en tradisjonell oppbygging, og det flyter godt. Sangen er fengende og rytmisk, og refrenget sitter nok i ørene hos folk. Det er ingen dårlige partier i låten, men den er nok litt tradisjonell i denne stilarten. Jeg tror derfor ikke dette er sangen nordmenn flest har tro på vil gjøre det godt i den internasjonale finalen. Likevel, det skal bli moro å se Alexandra!
Kim Wigaard – La Melodia
Vurdering
Kim Wigaard – La Melodia: 3/6
Vurdering
Kim Wigaard – La Melodia: 3/6Kveldens kjekkas heter Kim Wigaard, er 33 år, to meter høy og har allerede arbeidet i flere år innen musikal, revy, opera og kabaret. Vi hører med en gang at han har en operabakgrunn og en veldig stor stemme. Han er blant annet utdannet fra Norges Musikkhøyskole og Manhattan School of Music i New York. Han har sunget på store scener som Den Norske Opera og Ballett og Off Broadway i New York. I tillegg har han deltatt i en duett i Melodi Grand Prix i 2020 sammen med Maria Mohn.
Denne balladen bærer preg av hans bakgrunn, og låten blir litt «opera-pop» for meg. Det starter med et nydelig parti hvor Kim Wigaard synger med et lavt piano-akkompagnement. Verset på sangen er fint. På refrenget blir det vel mye «la la la» for meg, dette selv om det er noe avansert koring. Stemmen hans bærer imidlertid virkelig godt i alle partier, og han vil nok imponere som vokalist «live» på scenen.
Teksten handler om å stå på og ha tro på seg selv uansett hva andre sier. Sangen er likevel dessverre ikke god nok totalt sett for meg. Jeg mener Kim Wigaard passer bedre på store musikalscener og i operahus enn i Melodi Grand Prix. Det er sangen jeg gir terningkast på, og ikke vokalisten.
Maria Mohn – Fly
Vurdering
Maria Mohn – Fly: 2/6
Vurdering
Maria Mohn – Fly: 2/6Her kommer det nok en høyt utdannet sanger. Maria Mohn er en 38 år gammel vokalist som også er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Hun har deltatt i ulike opptredener, blant annet i MGP 2020 og på 22. juli-markeringen. Maria Mohn er både entertainer, sangpedagog og låtskriver, og hun har også vært med å skrive denne sangen.
Teksten i dette bidraget, «Fly», handler om at man vil sende barna sine ut i den store verden med god foreldrestøtte, men at man også vil at de skal være i stand til å ta egne valg. Maria Mohn har tre barn selv. Familien har også i så måte vært gjennom en veldig hard periode hvor den eldste fikk beinmargskreft og måtte ligge alene på isolat. Han fikk en beinmargstransplantasjon fra den yngste sønnen og er nå blitt frisk igjen. Bakgrunnen for sangen er denne harde prøvelsen for familien.
Låten er av det pompøse slaget. Det er et snev av folkemusikk i både det vokale og det instrumentale med bruk av fele etc. Koringene på sangen er mektige med blant annet mannlige stemmer sammen med Marias hovedvokal. Det er ikke vokalen det er noe i veien med, og det er kvaliteter her! Jeg får bare ikke helt «fot» på den låten.
Sofie Fjellvang – Made of glass
Vurdering
Sofie Fjellvang – Made of glass: 4/6
Vurdering
Sofie Fjellvang – Made of glass: 4/6Dette er delfinalens yngste deltaker, 21 år gamle Sofie Fjellvang fra Kristiansand. Hun er også kjent fra «The Voice» hvor hun klarte å komme helt til finalen i 2021. De vokale ferdighetene er gode. Særlig liker jeg åpningspartiet av sangen hennes. Der er stemmen myk, klar og fin. På den høye delen av refrenget blir den imidlertid litt for anstrengt for meg. Likevel må det ikke være noen tvil om at hun er én av flere virkelig gode vokalister i denne delfinalen.
Sofie Fjellvang har bakgrunn fra et kristent miljø på Sørlandet med barnekor etc. Hun stiftet for alvor bekjentskap med Melodi Grand Prix i 2015. Da var hun 15 år og ble en stor beundrer av vokalen til den mannlige vinneren av MGP dette året, Kjetil Mørland. Han vant da sammen med sin duettpartner, Debrah Scarlett. Litt spontant ble det til at Sofie kom i kontakt med Kjetil Mørland på telefon. Han bor til opplysning i England. Kjetil sa ja til å jobbe sammen med henne, og etter hvert kom de i gang over en app for videokonferanse. Sangen ble således til i stua til Sofie.
Teksten handler om kjærlighet, men som tittelen indikerer, er det ikke lykkelig kjærlighet det dreier seg om. Hun synger om at den forelskelsen vi gjerne vil tro på, kan ende med noe som ikke blir som tenkt, og kjærligheten kan derfor være skjør som glass. Selve låten er iørefallende og behagelig å høre på. Det er en fin melodi, og jeg liker for så vidt alle partier i sangen. Likevel er det kanskje ikke en sang som sitter veldig godt i øret. Jeg føler kanskje ikke at jeg har en direkte «hit» foran meg, men dette er likevel absolutt en god låt som kan vinne delfinalen. Kjetil Mørland har også tatt seg av dekoren på scenen.
Subwoolfer – Give that wolf a banana (forhåndskvalifisert)
Vurdering
Subwoolfer – Give that wolf a banana: 3/6
Vurdering
Subwoolfer – Give that wolf a banana: 3/6Tv-programet «Maskorama» har tydeligvis fått et nachspiel. Her møter vi to maskerte menn som attpåtil har en vanvittig fantasy-histroie å by på. De to «brødrene» Keith og Jim møttes ute i verdensrommet for 4,5 milliarder år siden, og de har siden det erobret alle galakser og planeter. Bare Jorden ser ut til å gjenstå. De møtte angivelig Neil Armstrong på månen i 1969. Han lovet å hjelpe dem med å bli superstjerner når de hadde skrevet den beste sangen i hele universet.
Sangen ser nå ut til å være klar, og tittelen hentet de fra en historie som Neil Armstrong fortalte dem fra livet på jorda. Det var blant annet et eventyr om at en ulv spiste ei bestemor, så nå var bestemødrene blitt redde for å gå alene på gata. De to brødrene hadde da umiddelbart et løsningsforslag til Neil: «Give that wolf a banana, so he doesn’t need to be so hungy.» Siden Neil Armstrong har vært død i ti år nå, så måtte de be DJ Astronaut om hjelp med å komme ned til vår planet. Ok, here we go😊
Dette blir underholdning for barneskoleelever for meg, men hvis vi legger tullet til side, så er det i og for seg en brukbar låt. Vokalen er også på et godt nivå, og det hele er litt fengende. Låten er ikke dårlig, men dette konseptet appellerer ikke til meg.
Vær den første til å kommentere